Linde Verschelde

Hallo, ik ben Linde Verschelde, getrouwd met Tom en mama van Maarten en Lore. Ik ben al een aantal jaren verantwoordelijk voor het secretariaat van Muziek & Handicap.
Als kind was ik quasi dagelijks in de muziekschool te vinden, dus het verwonderde niemand dat ik uiteindelijk de richting van mijn dromen vond in het Lemmensinstituut te Leuven. In 1998 studeerde ik er af als muziektherapeut.
Onmiddellijk stapte ik in het bestuur van de BMT (beroepsvereniging voor muziektherapeuten) en ging ik als ‘muziekbegeleidster’ aan de slag in Borgerstein te St-Katelijne-Waver. In deze grote instelling voor volwassenen met een verstandelijke handicap, zocht ik mijn weg en startte ik — orthoagogische — muzieksessies voor de muziekminnende bewoners. Ook in het dagcentrum van het OCMW te Geel kreeg ik de kans om ‘muziek in al zijn facetten’ en voor elk op maat aan te bieden: ik geef orthoagogische muziekbeoefening, muziektherapie en ik leid een klein orkestje. Meer dan vijf jaar combineerde ik twee parttimes en pendelde tussen Haacht, Borgerstein en Geel … en Maasmechelen, want in mijn ‘hometown’ leidde ik gedurende 7 jaar het Jeugdkoor Cantate.
Zoals zoveel mama’s minderde ik mijn ‘buitenshuis’activiteiten om meer bij mijn kindjes te zijn. Sinds 2004 werk ik enkel nog halftime in het dagcentrum te Geel.
Muziek zit in mijn genen. Van mijn hobby maakte ik mijn beroep. Intussen ben ik zoveel ervaringen rijker. Maar ook nu blijf ik dromen… van een kleine privé-praktijk.