Gerrit Geerts

Hallo, ik ben Gerrit Geerts en sinds oktober 2007 maak ik deel uit van de bestuurskern van Muziek & Handicap. Kunnen mee helpen aan Muziek & Handicap is mij een stukje vrije tijd meer dan waard. De ervaringen via de werkbezoeken en de contacten via de studiedagen van Muziek & Handicap koester ik.

Van opleiding ben ik musicus. Ik studeerde klarinet aan het Muziekconservatorium van Antwerpen, gaf les in dagscholen en deeltijds kunstonderwijs en beleefde drie wondermooie seizoenen als pedagogisch verantwoordelijke van het Jeugdmuziekatelier Waasmunster (1994-1996). Vervolgens ging ik aan de slag bij Jeugd en Muziek (1997-2007). Eerst bij Jeugd en Muziek Brussel, dan bij Jeugd en Muziek Vlaanderen. Daar hield ik me bezig met muziekeducatie en —programmering. Sinds 2001 haalde ik de banden met Muziek & Handicap aan en een samenwerking met Jeugd en Muziek was een feit. Ondertussen stak de studeermicrobe de kop op en haalde ik een diploma sociaal werker in de Sociale Hogeschool Heverlee.

Momenteel ben ik werkzaam als zakelijk leider van Het Collectief (www.hetcollectief.be) en zit ik weer met de neus in de boeken voor een master sociaal werk (Universiteit Antwerpen). Ik ben gehuwd en vader van drie kinderen en die gaan — terecht — aan de haal met de rest van m’n tijd.